De Rolls-Royce Ghost Series II bekroond tot de ‘beste luxeauto ter wereld’ op de prestigieuze What Car? Awards

De jaarlijkse What Car? Awards bevestigden de status van Rolls-Royce Motor Cars als schepper van de fijnste luxeauto’s ter wereld, met een onderscheiding voor “Beste Koop” in de £100.000+ categorie voor de Ghost Series II Extended Wheelbase. Hiermee tekent Rolls-Royce voor een decennium van dominantie in deze prestigieuze categorie van de What Car? Awards, en de tweede zege op rij voor de Ghost Series II.

Bij het toekennen van de Award verwees de What Car?-jury expliciet naar de dynamiek van de Ghost: “De lichte besturing is nauwkeurig en stuurt de neus van de auto perfect bij de meeste snelheden, de pedaalreacties zijn makkelijk in te schatten en de twinturbo V12-motor staat garant voor een uiterst soepel en geraffineerd vermogen.”

Torsten Müller-Ötvös, directeur bij Rolls-Royce, voegt eraan toe: “Sinds de lancering in 2009 katapulteerde de Ghost Rolls-Royce Motor Cars naar nieuwe hoogten. Het trekt een heel aparte soort van de meest veeleisende en succesvolle ondernemers ter wereld aan, die verleid worden door de eigentijdse interpretatie van Rolls-Royce luxe. Het model Ghost Series combineert een uitgesproken technologische voorsprong met een subtiele update van het verleidelijke externe uiterlijk. De klantenreacties blijven overduidelijk positief en ik ben ontzettend blij dat de mediaexperts vanuit de hele wereld er net zo over denken.”

De What Car? bekroning volgt op de aankondiging van de groei die het merk in 2015 liet noteren in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de Ghost zijn positie als favoriete super-de-luxeauto van een nieuw soort succesrijke Britse ondernemers bevestigde. Dit jaar is de opening van de zevende Rolls-Royce Motor Car-dealer in het Verenigd Koninkrijk gepland, in Cribbs Causeway te Bristol, en de eerste klantenleveringen van de Dawn, de meest uitnodigende en mooiste coupé-cabriolet ter wereld.

Globaal gezien draagt het succes van de Ghost series II in sterke mate bij aan de dominantie van het merk in de 200.000 Euro+ luxesector.