Einde van de Phantom VII

Torsten Müller Ötvös, directeur bij Rolls-Royce, kondigde aan dat de huidige Phantom in 2016 zijn laatste succesvolle productiejaar ingaat. Verder deelde hij mee dat de Phantom Coupé en de Coupé-Cabriolet modellen in de toekomst niet vernieuwd worden. Deze twee schitterende Phantom modellen zullen hun carrières afsluiten met een exclusieve collectie van 50 felbegeerde auto’s: de Phantom Zenith Collection.

De huidige zevende generatie van de Phantom ging 13 jaar geleden in productie in Goodwood en werd al snel de fundering waarop de wedergeboorte van Rolls-Royce Motor Cars rustte. De Phantom VII, een groots, elegant en krachtig statement waarmee het merk de allerhoogste luxe ambieerde, nadert nu het einde van haar productie.

In november van dit jaar zullen in Goodwood de allerlaatste Phantom Coupé en Coupé-Cabriolet gebouwd worden. Deze modellen worden niet vervangen.

Verzamelaars van over de hele wereld zullen enthousiast zijn over het nieuws dat er een spectaculaire collectie van 50 unieke coupés en coupé-cabriolets, de Phantom Zenith Collection, gebouwd wordt om het productie-einde van deze uitzonderlijke auto’s in stijl te vieren. 

Rolls-Royce bouwt dit jaar ook de laatste Phantom VII limousines.

Torsten Müller-Ötvös: “Met trots kan ik meedelen dat er een nieuwe Phantom aankomt: een eigentijdse, bloedmooie Phantom boordevol supergeavanceerde technologie en designinnovaties. Elke nieuwe Phantom is een historisch, belangrijk moment voor de geschiedenis van de auto en we stellen alles in het werk om van de Phantom VIII de perfecte wagen te maken.” 

Rolls-Royce Motor Cars creëerde in 2003 de benchmark voor luxeauto’s met de lancering van de Phantom VII, een auto die de laatste 13 jaar het toppunt van pure luxe vertegenwoordigde. In die periode creëerde Rolls-Royce talrijke geweldige Phantoms die de wereld versteld deden staan door hun schoonheid, en het concept van pure luxeauto’s volledig herdefinieerden. 

Vandaag is het tijd voor een nieuwe stap in de geschiedenis van de luxe. 

 

De Phantom VII: ook aan het einde van zijn productie blijft hij de benchmark voor luxe

Zelfs op het moment dat de Phantom VII de arena verlaat, stelt hij opnieuw de benchmark voor luxeauto’s met een beperkt aantal verzamelexemplaren waarvan elk stuk de allerlaatste van zijn lijn is. 

Om het afscheid in stijl te vieren, zal de Bespoke designafdeling van Rolls-Royce Motor Cars van elk Phantom model – coupé, coupé-cabriolet en limousine - de meest exclusieve Bespoke exemplaren ooit maken. De vakmensen van Rolls-Royce, die elke Rolls-Royce vervaardigen die van de lijn rolt in het Home of Rolls-Royce in Goodwood, bereiden zich nu al voor op de veeleisende arbeid die komt kijken bij de bouw van deze heel uitzonderlijke laatste Phantoms.

 

De Phantom Zenith Collection: het toppunt van superieure autobouwkunst

De eerste van deze speciale collecties zal de Phantom Zenith Collection worden genoemd. Het zullen de laatste Phantom Coupé en Coupé-Cabriolet modellen zijn die ooit nog bij Rolls-Royce besteld kunnen worden.

“Zoals de naam suggereert zal de Phantom Zenith Collection de absolute top zijn, de allerbeste in zijn soort, gebouwd volgens de allerhoogste kwaliteitseisen die maar denkbaar zijn,” zegt directeur design Giles Taylor. “Het wordt de optelsom van de beste kenmerken van de Phantom coupé en coupé-cabriolet, plus een aantal verrassingen. We verwachten dan ook een grote vraag naar deze 50 elegante auto’s, aangezien ze nooit meer hun gelijke zullen kennen.” 

Tot de extra kenmerken worden een speciale ‘tailgate hosting area’ gerekend, armsteunen met lasergraveringen die verwijzen naar Villa d’Este en Genève waar de 100EX en de 101EX ooit onthuld werden, Bespoke wijzerplaten en een speciale behandeling van het Spirit of Ecstacy-beeldje. Elke klant ontvangt tevens een draagbaar ‘money cannot buy’ aandenken aan zijn/haar aankoop en ten slotte worden de auto’s aangeboden in een palet van legendarische kleurcombinaties uit de geschiedenis van Rolls-Royce.

 

De Phantom VII: de terugkeer van het toppunt van superieure autobouwkunst

De lancering van de zevende generatie Rolls-Royce Phantom op 1 januari 2003 was niet zomaar een onthulling van de zoveelste nieuwe luxeauto. Het markeerde de 21e-eeuwse wedergeboorte van het meest bekende luxemerk ter wereld en de eerste glimp van een meesterwerk dat snel uitgroeide tot een toppunt van superieure, onnavolgbare autobouwkunst. 

In de voorgaande vijf jaar hebben ontwerpers, ingenieurs en vakmensen buiten het publieke oog toegezien op de geboorte van een nieuw Rolls-Royce topmodel en een hypergeavanceerde productie-eenheid op het Goodwood terrein in Zuid-Engeland. Deze unieke ontwikkeling was des te verbazingwekkender omdat het merk het gewicht van een rijke autogeschiedenis op zijn schouders draagt en de verwachtingen dus zeer hoog gespannen waren.

De Rolls-Royce Phantom was al bij de lancering een waardige drager van het bekende Spirit of Ecstacy-beeldje. Van de Pantheon-grille tot de lange achterbouw, het hele design ademt Rolls-Royce. Vanuit elke hoek ontvouwt zich een gedurfde maar tegelijk elegante auto met een unieke présence op de weg. 

Vanaf 2005 zagen nieuwe varianten van de Phantom VII het licht. Om te beginnen was er de Phantom Extended Wheelbase, in 2007 gevolgd door de ultieme auto op het vlak van luxueus rijden zonder dak: de Phantom coupé-cabriolet. In 2008 volgende ten slotte de Phantom coupé, de gesofisticeerde Gran Turismo van Rolls-Royce. 

Al deze schitterende auto’s hebben een tijdloze aantrekkingskracht en vormden de hoeksteen van het Rolls-Royce Bespoke-aanbod waarmee veeleisende klanten een gepersonaliseerd kunstwerk konden maken van hun superieure auto. 

Vandaag heeft elke Phantom die het Home of Rolls-Royce in Goodwood verlaat Bespoke-kenmerken. ‘Waterspeed’, ‘Aviator’, ‘Metropolitan’, ‘Maharajah’ en ‘Serenity’ zijn slechts enkele namen van iconische Bespoke Phantoms die vandaag deel uitmaken van privéverzamelingen over de hele wereld en verder zullen leven als de meest gekoesterde Rolls-Royces ooit.